Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

od 27 czerwca do 1 lipca 2022 r.

Poniedziałek 27.06

śniadanie: Kajzerka 35g, masło 5g, jajecznica ze szczypiorem, pomidor 20g, kakao na mleku 150ml, powidła

II śniadanie: banan 1 sztuka

obiad: Zupa jarzynowa – 200ml,  naleśniki z serem twarogowym, mus borówkowy, woda przegotowana z cytryną i miętą

podwieczorek: Pieczywo graham, szynka wieprzowa chuda, pomidory koktajlowe, sałata roszponka, truskawki, herbata z cytryną

 

Wtorek 28.06

śniadanie: Kasza manna na mleku - 200ml, pieczywo mieszane 35g, masło 5g, ser żółty 10g, szynkowa z fileta kurczaka 15g, ogórek małosolny, pomidory koktajlowe sałata roszponka ok. 20g

II śniadanie: truskawki

obiad: Zupa kalafiorowa 200 ml, pulpety z cielęciny z marchewką ok. 60g, ziemniaki 150g, surówka z białej kapusty z koperkiem i marchewką  ok.80g, kompot

podwieczorek: Koktajl jogurtowo- bananowy, chałka z masłem, woda z cytryną

 

Środa 29.06

śniadanie: Kasza jaglana 200ml, pieczywo wieloziarniste 35g, masło – 5g, wędlina drobiowa 10g, jajko gotowane 20g, papryka, ogórek zielony, rzodkiewki, szczypior ok. 20g, kakao – 150ml, woda

II śniadanie: Arbuz

obiad: Botwinka z ziemniakami i koperkiem – 200ml, kotlet z ryby ok. 60-80g, ziemniaki 150g, mizeria z koperkiem 80g, napój owocowy

podwieczorek: Budyń waniliowy- domowy z polewą wiśniową 150ml, chrupki kukurydziane 10g, jabłko 1 sztuka, 20g, woda z cytryną

 

Czwartek 30.06

śniadanie: Pieczywo orkiszowe–35g masło 5g, kiełbasa krakowska sucha10g, pomidor, ogórek małosolny ok. 20g, ser twarogowy ok.15g, miód,

II śniadanie: jabłko 1 sztuka

obiad: Kapuśniak ze słodkiej kapusty 200ml, kurczak w sosie słodko - kwaśnym 60g, ryż naturalny brązowy 50g, sałata lodowa z pomidorami i oliwą 80g, kompot

podwieczorek: Ryż zapiekany z jabłkami i polewą jogurtowo – śmietanową, napój owocowy                   

 

Piątek 1.07

śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku 200ml, pieczywo mieszane – 35g, masło 5g, pasta z mięsa gotowanego i warzyw 20g, ser żółty 10g, ogórek małosolny, pomidor ok. 20g.

II śniadanie: jabłko 1 sztuka

obiad: Zupa fasolowa – 200ml, makaron z serem twarogowym i musem truskawkowym 200 g, herbata owocowa

podwieczorek: Kisiel truskawkowy 200ml, ciastka owsiane 30g, jabłko 1 szt

 

PRZEDSZKOLE ZASTRZEGA SOBIE MOŻLIWOŚĆ WPROWADZANIA ZMIAN W JADŁOSPISIE