Jadłospis
od 22 do 26 kwietnia
Poniedziałek 22.04
śniadanie
Płatki kukurydziane na mleku 200ml, pieczywo mieszane 35g, masło 5g, filet wędzony z indyka 20g, ogórek kiszony, pomidor 20g
II śniadanie
banan 1 sztuka
obiad
Zupa wielowarzywna 200ml, naleśniki z maki mieszanej razowo pszennej z serem twarogowym, (do wyboru), polewa śmietanowo – jogurtowa, marchewka tarta z jabłkiem ok. 80g, kompot
podwieczorek
Deser owocowy: zmiksowany- banan i truskawki ok. 200ml, ciastko Fit zbożowe, herbata miętowa
Wtorek 23.04
śniadanie
Kawa zbożowa na mleku 200ml, pieczywo mieszane 35g, masło -5g, szynka wieprzowa 15g, jajko na twardo 20g, rzodkiewki, ogórek zielony ( ok.20g )
II śniadanie
kisiel domowy z wiśniami mrożonym 200ml.
obiad
Zupa krem z czerwonej soczewicy i pomidorów suszonych -200ml, kotlecik pożarski z udźca indyka ok. 60g, ziemniaki 150g, surówka z kapusty pekińskiej z papryką 80g. kompot
podwieczorek
Kakao na mleku 200ml, ciasto marchewkowe własnego wypieku, jabłko ½ sztuki, herbata z cytryną
Środa 24.04
śniadanie
Owsianka na mleku 200ml, pieczywo mieszane 35g, masło -5g, wędlina drobiowa 15g, ser żółty 15g, ogórek zielony, pomidor (20g).
II śniadanie
gruszka 1 sztuka
obiad
Zupa zacierkowa -200ml, polędwiczki z kurczaka w sosie paprykowym ok. 80g, kasza bulgur 50g, buraczki duszone ok. 100g, kompot
podwieczorek
Makaron z twarogiem, śmietaną i jogurtem naturalnym 160g, plastry banana 100g, herbatka owocowa
Czwartek 25.04
śniadanie
Bułka kajzerka 30g jajecznica na maśle ze szczypiorem 25g, ser żółty, pomidory koktajlowe ok. 20g, kakao na mleku 200ml
II śniadanie
jogurt naturalny z kawałkami ananasa
obiad
Krupnik z kaszą jaglaną - 200ml, spaghetti z sosem warzywno- mięsnym: makaron spaghetti mięso z piersi indyka, sos warzywny własnego wyrobu - ok 150g, sałata masłowa z jogurtem naturalnym -ok. 80g, kompot
podwieczorek
Jabłko pieczone nadziewane powidłami, posypane cynamonem, chrupki kukurydziane, napój ziołowy
Piątek 26.04
śniadanie
Kasza manna na mleku 200ml, pieczywo orkiszowe 35g, masło 5g, ser biały ze szczypiorkiem i rzodkiewką 25g, powidła
II śniadanie
kiwi 1 sztuka
obiad
Zupa krem z brokułów i jarmużu z grzankami 200ml, pulpety z dorsza w sosie pomidorowym ok. 80g, ziemniaki- 150g, surówka z kiszonej kapusty z marchewką ok. 80g, kompot
podwieczorek
Kanapka z wędliną drobiową sałatą i pomidorem, jabłko ½ sztuki, herbata owocowa
Woda niegazowana dostępna cały dzień. Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie.
Konkurs recytatorski
Konkurs recytatorski
Już 26 kwietnia w naszym przedszkolu odbędzie się konkurs recytatorski "Brzechwa dzieciom". Zgłoszenia do konkursu prosimy kierować do wychowawców grup....