Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

od 12 listopada do 15 listopada 2024 r.

Wtorek 12.11

śniadanie

Bułka rustiko 30 g, masło 5 g, jajecznica na maśle klarowanym ze szczypiorkiem, pomidory 20 g,  powidła, kakao na mleku 150 ml

II śniadanie

banan

obiad

Zupa szpinakowa z ziemniakami 200 ml,

Makaron pełne ziarno z serem twarogowym i cynamonem 120 g, plastry banan z pestkami słonecznika 100 g, woda przegotowana z pomarańczą i cytryną

podwieczorek

Pieczywo graham z szynką wieprzową i  pomidorami koktajlowymi, herbata zwykła z cytryną jabłko 1/2 szt

 

Środa 13.11

śniadanie

Jaglanka na mleku 200 ml, pieczywo orkiszowe  35 g, masło 5 g, ser żółty 15g, szczypiorek, rzodkiewki, szynka wieprzowa 15 g, pomidor 15 g

II śniadanie

melon

obiad

Zupa zacierkowa z zieleniną 200 ml,

Kolorowy kociołek warzyw z kuleczkami z mięsa cielęcego 180 g, kompot

podwieczorek

Koktajl z jogurtu naturalnego z truskawkami 200 ml, chałka z masłem ok. 30 g, herbata ziołowa

 

Czwartek 15.11

śniadanie

Płatki  kukurydziane na mleku 200 ml, pieczywo mieszane 35 g, masło 5 g, jajko na twardo 20 g, pasta z łososia  i warzyw ok. 20 g, rzodkiewki, ogórek kiszony 20 g

II śniadanie    

gruszka

obiad

Pomidorowa z makaronem 200 ml,

Filet z indyka (natarty oregano) 60 g, ziemniaki z koperkiem 150 g, kalafior z wody 100 g, kompot

podwieczorek

Racuchy z dynią, kakao 150 ml, sok jabłkowo – pomarańczowy - tłoczony

 

Piątek 15.11

śniadanie

Pieczywo na miodzie 35 g, masło 5 g, krakowska podsuszana 15 g, papryka, cykoria ok. 20 g, ser twarogowy, miód, kawa zbożowa 150 ml

II śniadanie

Kisiel z wiśniami mrożonymi

obiad

Ukraiński barszczyk z fasolą 200 ml,

Kotlety z ryby mieszanej miruna i dorsz 70 g, ziemniaki 150 g, sur. z kiszonej kapusty z marchewką 80 g, kompot

podwieczorek

Wafle ryżowe dziki ryż z serkiem naturalnym i owocami, herbata zwykła z cytryną