Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

od 22 do 26 kwietnia

Poniedziałek 22.04

śniadanie 

Płatki kukurydziane na mleku 200ml, pieczywo mieszane 35g, masło 5g, filet wędzony z indyka 20g, ogórek kiszony, pomidor 20g

II śniadanie 

banan 1 sztuka

obiad

Zupa wielowarzywna 200ml, naleśniki z maki mieszanej razowo pszennej z serem twarogowym, (do wyboru), polewa śmietanowo – jogurtowa, marchewka tarta z jabłkiem ok. 80g, kompot

podwieczorek

Deser owocowy: zmiksowany- banan i truskawki ok. 200ml, ciastko Fit zbożowe, herbata miętowa

Wtorek 23.04

śniadanie 

Kawa zbożowa na mleku 200ml, pieczywo mieszane 35g, masło -5g, szynka wieprzowa 15g, jajko na twardo 20g, rzodkiewki, ogórek zielony ( ok.20g )

II śniadanie

kisiel domowy z wiśniami mrożonym 200ml.

obiad

Zupa krem z czerwonej soczewicy i pomidorów suszonych -200ml, kotlecik pożarski z udźca indyka ok. 60g, ziemniaki 150g, surówka z kapusty pekińskiej z papryką 80g. kompot

podwieczorek 

Kakao na mleku 200ml, ciasto marchewkowe własnego wypieku, jabłko ½ sztuki, herbata z cytryną

Środa 24.04

śniadanie 

Owsianka na mleku 200ml, pieczywo mieszane 35g, masło -5g, wędlina drobiowa 15g, ser żółty 15g, ogórek zielony, pomidor (20g).

II śniadanie

gruszka 1 sztuka

obiad 

Zupa zacierkowa -200ml, polędwiczki z kurczaka w sosie paprykowym ok. 80g, kasza bulgur 50g, buraczki duszone ok. 100g, kompot

podwieczorek 

Makaron z twarogiem, śmietaną i jogurtem naturalnym 160g, plastry banana 100g, herbatka owocowa

Czwartek 25.04

śniadanie

Bułka kajzerka 30g jajecznica na maśle ze szczypiorem 25g, ser żółty, pomidory koktajlowe ok. 20g, kakao na mleku 200ml

II śniadanie

jogurt naturalny z kawałkami ananasa

obiad 

Krupnik z kaszą jaglaną - 200ml, spaghetti z sosem warzywno- mięsnym: makaron spaghetti mięso z piersi indyka, sos warzywny własnego wyrobu - ok 150g, sałata masłowa z jogurtem naturalnym -ok. 80g, kompot

podwieczorek

Jabłko pieczone nadziewane powidłami, posypane cynamonem, chrupki kukurydziane, napój ziołowy

Piątek 26.04

śniadanie

Kasza manna na mleku 200ml, pieczywo orkiszowe 35g, masło 5g, ser biały ze szczypiorkiem i rzodkiewką 25g, powidła

II śniadanie

kiwi 1 sztuka

obiad 

Zupa krem z brokułów i jarmużu z grzankami 200ml, pulpety z dorsza w sosie pomidorowym ok. 80g, ziemniaki- 150g, surówka z kiszonej kapusty z marchewką ok. 80g, kompot

podwieczorek

Kanapka z wędliną drobiową sałatą i pomidorem, jabłko ½ sztuki, herbata owocowa

 

 

Woda niegazowana dostępna cały dzień. Z przyczyn niezależnych jadłospis może ulec zmianie.

 

 

 

 

 

Konkurs recytatorski

Już 26 kwietnia w naszym przedszkolu odbędzie się konkurs recytatorski "Brzechwa dzieciom". Zgłoszenia do konkursu prosimy kierować do wychowawców grup....