Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

od 29 maja do 2 czerwca 2023 r.

Poniedziałek 29.05

śniadanie: Kakao na mleku 200mi, pieczywo mieszane- 35g, masło 5g, schab wieprzowy 15g, ser żółty 15g, pomidor, ogórek zielony, sałata( ok.20g)

II śniadanie: kiwi 1 sztuka, sok jabłkowy tłoczony

obiad: Zupa kalafiorowa 200g, naleśniki z serem twarogowym i musem borówkowym, woda przegotowana z pomarańczą i miętą

podwieczorek: Chleb kukurydziany z masłem, szynką wieprzową chudą, pomidorki koktajlowe, truskawki, herbata malinowa

 

Wtorek 30.05

śniadanie: Płatki orkiszowe mleku 200ml, pieczywo z siemieniem 35g, masło 5g, jajko gotowane 25g, sucha z fileta kurczaka 15g, papryka ogórek zielony, pomidor ( ok 20g)

II śniadanie: banan 1 sztuka

obiad: Zupa krem z pora z grzankami 200ml, ryba w panierce ( SOLA), ziemniaki 150g, sałatka z pomidorów i papryki z oliwą z oliwek, kompot

podwieczorek: Sałatka owocowa chałka z masłem, herbata ziołowa

 

Środa 31.05

śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku 200ml, pieczywo z ziarnem słonecznika 35g,masło 5g, schab pieczony 15g, ser żółty 15g pomidor, papryka, rzodkiewki ( ok. 20g)

II śniadanie: melon ok 150g

obiad: Biały barszcz z ziemniakami 200ml, kasza gryczana 50g, bitki ze schabu wieprzowego z majerankiem ok. 70g, marchewka duszona z groszkiem 100g, kompot

podwieczorek: Bułka orkiszowa z jajkiem na twardo szczypiorem i rzodkiewkami, jabłko ½ sztuki, herbata zwykła z cytryną

 

Czwartek 1.06

śniadanie: Płatki ryżowe na mleku – 200ml, pieczywo orkiszowe – 35g, masło -5g, serek Almette ziołowy 20g, jajko gotowane 20g, rzodkiewki, papryka, pomidor ( ok. 20g)

II śniadanie: galaretka z truskawkami na biszkoptach, sok marchewkowo – jabłkowy tłoczony

obiad: Zupa krem z ciecierzycy z grzankami– 200ml, udko z kurczaka z ryżem i brokułami ok. 220g, kompot

podwieczorek: Serek naturalny z polewą truskawkową 200g, chrupki kukurydziane, herbatka owocowa

 

Piątek 2.06

śniadanie: Kawa zbożowa na mleku 150ml, pieczywo mieszane 35g, masło 5g, sucha z fileta kurczaka 15g, pomidor, ogórek zielony ( ok.20), ser twarogowy, miód

II śniadanie: jogurt naturalny z żurawiną

obiad: Zupa gęsty krem koperkowa z otrębami ok. 200ml, zapiekanka z makaronem z pełnego ziarna ze szpinakiem i serem mozzarella ok. 200g sałatka z pomidorów i papryki z oliwą, kompot

podwieczorek: Jabłko pieczone nadziewane żurawiną i cynamonem, chrupki kukurydziane, herbata ziołowa

 

PRZEDSZKOLE ZASTRZEGA SOBIE MOŻLIWOŚĆ WPROWADZANIA ZMIAN W JADŁOSPISIE