Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

od 18 listopada do 22 listopada 2024 r.

Poniedziałek 18.11

śniadanie

Pieczywo mieszane 5 g, pasta jajeczna ze szczypiorem i rzodkiewkami 20 g , ser żółty ok. 15 g, pomidor, ogórek zielony ok 20 g, Kakao na mleku 150 ml

II śniadanie

banan

obiad

Zupa kalafiorowa 200 ml,

Naleśniki z serem twarogowym i polewą jogurtowo - śmietanową -ok. 160 g, sur. z marchwi i jabłek 80 g, kompot

podwieczorek

Kanapka z polędwicą drobiową i pomidorem na liściu sałaty, mandarynka 1 szt, herbata zwykła z cytryna

 

Wtorek 19.11

śniadanie

Płatki jęczmienne na mleku 200 ml, pieczywo mieszane 35 g,masło 5 g, szynka wieprzowa chuda 15 g, serek Almette ziołowy 15 g, ogórek kiszony, pomidor, sałata masłowa ok.20 g.

II śniadanie

gruszka

obiad

Krupnik z zieleniną 200 ml,

Klops drobiowo – wieprzowy z marchewką w sosie koperkowym 100 g, kasza gryczana 50 g, sur. z czerwonej kapusty i jabłek 80 g, kompot

podwieczorek

Koktajl z jogurtu naturalnego z bananami 200 ml, chałka z masłem 50 g

 

Środa 20.11

śniadanie

Płatki kukurydziane na mleku 200 ml, kanapki z kolorowymi pastami, pieczywo mieszane, pasta zielona : brokuł got. ser twarogowy, przyprawy; pasta czerwona: ser twarogowy, pomidory suszone, przyprawy; powidła

II śniadanie

banan

obiad

Rosół z makaronem 200 ml, gulasz z mięsa drobiowego 80 g, ziemniaki 150 g, buraczki na ciepło 100 g, kompot

podwieczorek

Ciasto marchewkowe własnego wypieku, pomarańcza ½ szt., kakao na mleku

 

Czwartek 21.11

śniadanie

Pieczywo orkiszowe 35 g, masło 5 g, jajko na twardo z rzodkiewką i szczypiorem 25 g, szynka wieprzowa 15 g, papryka, ogórek kiszony 20 g, Kawa zbożowa z mlekiem 150 ml

II śniadanie    

jogurt naturalny z kawałkami banana

obiad

Zupa - krem marchewkowy z imbirem i grzankami razowymi 200 ml,

Polędwiczki dorsza z pieca 80 g, ziemniaki 150 g, fasolka szparagowa zielona i żółta z wody 100 g, kompot

podwieczorek

Domowy budyń waniliowy własnego wyrobu na gęsto polany malinami 200 ml, ciastko zbożowe SANTE 30 g, herbatka ziołowa

 

Piątek 22.11

śniadanie

Płatki ryżowe na mleku 200 ml, pieczywo na miodzie 35 g, masło 5 g, kiełbasa krakowska podsuszana ok. 20 g, pomidor, ogórek kiszony, sałata lodowa 20 g

II śniadanie

mandarynka

obiad

Zupa brokułowa 200 ml

Spaghetti z mięsem z polędwicy wieprzowej sos własnego wyrobu ok. 160 g, sałata lodowa z rzodkiewkami i oliwą 80  g, kompot

podwieczorek

Twarożek z musem truskawkowym 200 g, bułka pszenno - żytnia, herbata owocowa