Jadłospis
od 18 listopada do 22 listopada 2024 r.
Poniedziałek 18.11
śniadanie
Pieczywo mieszane 5 g, pasta jajeczna ze szczypiorem i rzodkiewkami 20 g , ser żółty ok. 15 g, pomidor, ogórek zielony ok 20 g, Kakao na mleku 150 ml
II śniadanie
banan
obiad
Zupa kalafiorowa 200 ml,
Naleśniki z serem twarogowym i polewą jogurtowo - śmietanową -ok. 160 g, sur. z marchwi i jabłek 80 g, kompot
podwieczorek
Kanapka z polędwicą drobiową i pomidorem na liściu sałaty, mandarynka 1 szt, herbata zwykła z cytryna
Wtorek 19.11
śniadanie
Płatki jęczmienne na mleku 200 ml, pieczywo mieszane 35 g,masło 5 g, szynka wieprzowa chuda 15 g, serek Almette ziołowy 15 g, ogórek kiszony, pomidor, sałata masłowa ok.20 g.
II śniadanie
gruszka
obiad
Krupnik z zieleniną 200 ml,
Klops drobiowo – wieprzowy z marchewką w sosie koperkowym 100 g, kasza gryczana 50 g, sur. z czerwonej kapusty i jabłek 80 g, kompot
podwieczorek
Koktajl z jogurtu naturalnego z bananami 200 ml, chałka z masłem 50 g
Środa 20.11
śniadanie
Płatki kukurydziane na mleku 200 ml, kanapki z kolorowymi pastami, pieczywo mieszane, pasta zielona : brokuł got. ser twarogowy, przyprawy; pasta czerwona: ser twarogowy, pomidory suszone, przyprawy; powidła
II śniadanie
banan
obiad
Rosół z makaronem 200 ml, gulasz z mięsa drobiowego 80 g, ziemniaki 150 g, buraczki na ciepło 100 g, kompot
podwieczorek
Ciasto marchewkowe własnego wypieku, pomarańcza ½ szt., kakao na mleku
Czwartek 21.11
śniadanie
Pieczywo orkiszowe 35 g, masło 5 g, jajko na twardo z rzodkiewką i szczypiorem 25 g, szynka wieprzowa 15 g, papryka, ogórek kiszony 20 g, Kawa zbożowa z mlekiem 150 ml
II śniadanie
jogurt naturalny z kawałkami banana
obiad
Zupa - krem marchewkowy z imbirem i grzankami razowymi 200 ml,
Polędwiczki dorsza z pieca 80 g, ziemniaki 150 g, fasolka szparagowa zielona i żółta z wody 100 g, kompot
podwieczorek
Domowy budyń waniliowy własnego wyrobu na gęsto polany malinami 200 ml, ciastko zbożowe SANTE 30 g, herbatka ziołowa
Piątek 22.11
śniadanie
Płatki ryżowe na mleku 200 ml, pieczywo na miodzie 35 g, masło 5 g, kiełbasa krakowska podsuszana ok. 20 g, pomidor, ogórek kiszony, sałata lodowa 20 g
II śniadanie
mandarynka
obiad
Zupa brokułowa 200 ml
Spaghetti z mięsem z polędwicy wieprzowej sos własnego wyrobu ok. 160 g, sałata lodowa z rzodkiewkami i oliwą 80 g, kompot
podwieczorek
Twarożek z musem truskawkowym 200 g, bułka pszenno - żytnia, herbata owocowa
Jesienne spotkanie z rodzicami
Jesienne spotkanie z rodzicami
Zapraszamy serdecznie na Jesienne Spotkanie w naszym przedszkolu